INSTRUCTIES

plant care tracker symbolen nl

DE ICONEN VAN ONZE PRODUCTEN

water geven icoon

Water geven

Planten kunnen uiteraard niet overleven zonder water, maar teveel water kan ook slecht zijn voor een plant. Zie je dit symbool? Dan kan je daar de speciale waterbehoeften voor jouw plant noteren.

regenwater geven icoon

Regenwater geven

Sommige planten kunnen de kalk die in kraantjeswater zit niet verdragen en kan je best alleen regenwater geven. Vleesetende planten bijvoorbeeld kunnen hier absoluut niet tegen.

Lente

In de lente beginnen je planten terug te groeien na een eventuele winterslaap. Ze hebben daardoor vaak meer behoefte aan water (en voeding). Ook de ideale periode om planten te verpotten.

herfst icoon

Zomer

Planten houden uiteraard van zon, maar de hitte en sterke zonnestralen kunnen ook voor schade aan de bladeren zorgen, en het water in de grond sneller doen verdampen. Vaker water geven is wellicht nodig in deze periode.

Herfst

Bereid je alvast voor dat sommige planten al eens een blaadje durven verliezen tijdens de herfst. Dat is perfect normaal en betekent niet dat je plant meteen zal doodgaan. Verminder nu stilaan de waterhoeveelheid.

winter icoon

Winter

Sommige planten kunnen nu in een soort van winterslaap gaan en hebben minder water nodig dan bv. in de lente of de zomer. De Aloë Vera bv. kan nu gerust een aantal weken zonder water.

bladeren besproeien icoon

Bladeren besproeien

Tropische planten houden wel van een regelmatige sproeibeurt en kunnen dan extra mooi gaan glanzen. Zorg best voor een zo fijn mogelijke mist, zo blijven er geen dikke druppels lang op de bladeren liggen.

hoeveelheid water icoon

Hoeveel water

De hoeveelheid water die planten nodig hebben varieert niet alleen van seizoen tot seizoen, maar ook van plant tot plant en van de plaats waar de plant staat. Ook de samenstelling van de grond speelt een rol.

bovenaan water geven icoon

Bovenaan water geven

Afhankelijk van de plant kan je best boven- of onderaan water geven. Planten zoals cactussen of vetplanten geef je best bovenaan (een beetje) water. Langs onderen is moeilijker voor hun wortelgestel.

onderaan water geven icoon

Onderaan water geven

Heb je veel last van rouwvliegjes? Probeer je planten dan eens langs onderen water te geven, gezien ze net houden van die vochtige bovenlaag. Ook hangplanten met kleine blaadjes varen wel bij deze methode.

Temperatuur

De temperatuur van de plaats waar een plant staat is vooral belangrijk in de zomer (wanneer het snel té heet wordt) en de winter (wanneer het voor tropische planten té koud kan zijn). Let ook op voor tochtige ruimtes.

Luchtzuiverend

Veel planten hebben de geweldige eigenschap luchtzuiverend te zijn. Dit zijn dus ideale planten voor een slaapkamer of bureau.

giftig

Giftig voor kinderen of dieren

Jammer genoeg zijn er ook een aantal plantensoorten die ondanks hun schoonheid ook best gevaarlijk zijn voor kleine handjes of knabbelende huisdieren. Hou deze dus buiten hun bereik.

in volle zon icoon

In de zon plaatsen

Cactussen en vetplanten zijn echte zonnekloppers en kunnen perfect een hele dag tegen de volle zon. Daar genieten ze in de vrije natuur ook enorm van.

halfschaduw icoon

In de halfschaduw plaatsen

Planten die deze plek prefereren hebben graag een korte periode zon en staan de rest van de dag liever in de schaduw, of verkiezen vooral indirect licht.

schaduw icoon

In de schaduw plaatsen

Deze planten voelen zich ook goed op een plaatsje in de schaduw (al hebben ze altijd wel iéts van licht nodig). Sommige lichtminnende planten kunnen ook overleven met minder licht, maar zullen dan minder snel groeien.

foto van de plant icoon

Foto van de plant

Boven dit symbool kan je een leuke foto van je plant kleven, zo kan je deze snel herkennen. Eventueel kan je er ook een mooie tekening van jouw plant over kleven. Vervang de foto als je plant groter wordt.

groeimeter

Groei

In onze boekjes kan je ook een groeimeter terugvinden, waarbij je een blaadje kan inkleuren naarmate de plant groeit. Werk eventueel met 2 kleuren: 1 voor de grootte toen je hem kocht en 1 voor de groei daarna.

Heb je vragen over onze producten en het gebruik ervan? Of heb je suggesties hoe we onze producten kunnen verbeteren? Laat het ons gerust weten, we helpen je graag verder!